Final Mundial 2016 VEX Worlds

 L'equip de Robòtica de l'Institut Anna Gironella de Mundet s'ha registrat per participar a la Final Mundial 2016 VEX WorldsAquest any s'han desenvolupat dos robots molt fiables i competitius que poden donar molt bons resultats en la competició mundial. Hi ha un total de 7 alumnes dels Cicles Formatius Superiors de Robòtica i Telecomunicacions que participaràn en la competició que es realitzarà del 20 al 23 d'abril a Louisville, Kentucky. USA.

V Concurs de bones pràctiques TIC: Treballs premiats

Els professors Joan Fontdeglòria de l'Institut Príncep de Girona i José Luis Fierro de l'Institut Joan Brossa premiats al V Concurs de Bones pràctiques TAC. 
 
ELs centres Institut Vall d'Hebrón, EscolaVirolai, Escola Pérez Iborra i Escola Mare del Diví Pastor obtenen el premi especial Intercentre.

 

Tallers de tennis a les escoles d’educació especial d’Horta-Guinardó

La Federació Catalana de Tennis i el Centre de Recursos Pedagògics d'Horta-Guinardó uneixen esforços en un projecte que presenta el tennis com una alternativa per a la integració social. De moment, hi participen cinc escoles del districte per a alumnes amb necessitats educatives especials de primària i secundària.

Escola Coves d'en Cimany: Ja sé llegir

Els alumnes de l'escola Coves d'en Cimany han realitzat l'activitat "Ja sé llegir" a la Bibliotea El Carmel.

Accessit al guió realitzat per CEE Mare de Déu de Montserrat

El guió realitzat per CEE Mare de Déu de Montserrat: "Tots podem guanyar al futbol" guanya un accessit als premis de la 6à edició del (RE)Imagina’t de l'Observatori de les dones en el mitjans de comunicació.

L'Escola Rel al Changing Education Together 2015

Alumnes de l'Escola Rel han desenvolupat un programa informàtic per convertir l'hort escolar en un smart hort. Ara podran fer-ne el seguiment per internet o amb el mòbil.

L'escola REL al Mobile Learning Awards 2015

L'escola REL ha estat finalista en la tercera edició del Mobile Learning Awards en la categoria d'Experiències educatives amb dispositius mòbils amb el projecte SMART-HORT

FIRST LEGO League

Amb el projecte inicial de presentar-se a la FIRST LEGO League,un grup de noies i nois de 4t d'ESO de l'institut Príncep de Girona de Barcelona han preparat un projecte educatiu anomenat SAMNA: Servei d'Aprenentatge i Motivació per a Nens i Adolescents.L'objectiu d'aquest projecte és trobar un mètode que ajudi als estudiants a aprendre d'una forma més dinàmica. Pretén trobar una solució per a què els alumnes posin més interès i aprenguin amb més ganes els continguts de les matèries.

Fòrum Digital (Institut Príncep de Girona)

 La revista de centre Fòrum Digital, de l'Institut Príncep de Girona, ha publicat la entrevista amb la inspectora, Rosa M. Girbau.

Raves a l’hort

Dins de l'ARC s'ha publicat l'experiència de l'Escola Àngels Garriga: Raves a l’hort , en la que els padrins de 4t de primària ensenyen als seus fillols de P3 l'hort de l'escola.

Escola Àngels Garriga: idees per estalviar

La reutilització de llibres pot ser una solució per estalviar i ser més ecològics

Pregó de les festes de Santa Eulàlia

Les escoles Virolai, Mare de Déu de Montserrat i Rel, han participat en el Pregó de les Festes de Santa Eulàlia, la Crònica de Barcelona, que es va llegir al Saló de Cent.

ARC: experiències de bressols d'Horta-Guinardó

S'han incorporat a l'ARC dues experiències de les escoles bressol municipals El Cargol i Harmonia d'Horta-Guinardó:

- Experimentem amb diferents materials

- Flotació en aigua dolça

III Concurs de bones pràctiques TIC del Consorci d'Educació

L'INS Vall d'Hebron i el C Virolai van obtenir el 1r premi en la modalitat individual pel treball Junts/es fins l'Everest, un projecte cooperatiu entre l'alumnat de 2n d'ESO dels dos centres que utilitza diferents eines 2.0 pel disseny i lectura de codis QR i per l'edició de suport música.

 

 

 L'INS Príncep de Girona va guanyar el 3r premi de la modalitat individual pel treball Pren la paraula! Comunicació Audiovisual.

PríncepTV, la televisió del Institut Príncep de Girona

 Canal de TV de l'Institut Príncep de Girona, farcit de documents audiovisuals de creació pròpia, que està vinculat al projecte de la revista "Fòrum Digital" amb més de 130 articles entre entrevistes, notícies i reportatges.

L'Institut Príncep de Girona guanya el primer premi de bones pràctiques TAC

L'Institut Príncep de Girona ha guanyat el primer premi del II concurs de bones pràctiques TAC en la modalitat de centre, organitzat pel Consorci d'Educació de Barcelona. Alumnat i professorat aprofitant els recursos digitals han aconseguit la  revista digital "Fòrum Digital" que es cararcteritza per la seva senzillesa, l' àmplitud de recull de la vida del centre i la seva disposició en una estètica amable i minimalísta.