Experiències i recursos educatius

Convocatòria unificada de programes

 La convocatòria unificada de programes vol harmonitzar tota l’oferta de programes educatius que impacten en els centres, unificar calendaris i garantir la qualitat de la proposta metodològica, la transparència en els criteris d’assignació i la coherència amb el projecte educatiu de centre: «De “Programa busca centre” a “Centre busca projecte amb propòsit”»

Camp d'Aprenentatge: inici de sol·licituds

 S'inicia el període de sol·licituds de tots els Camps d'Aprenentatge i informació de les novetats pel curs 2018-2019. Podeu accedir a totes les activitats.

Magnet, aliances per l'èxit educatiu

El programa Magnet. Aliances per a l’èxit educatiu acompanya els centres educatius en el desenvolupament d’un projecte en aliança amb una institució d’excel·lència. Aquesta col·laboració entre el centre educatiu i la institució ha de permetre al centre desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa.

8 de març, dia internacional de les dones treballadores

 Web de recursos

enLLULLA't

Enllulla’t és una iniciativa que s’engloba dins els actes organitzats i els materials editats per a commemorar, l’any 2016, el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador mallorquí Ramon Llull. És un programa educatiu adreçat a l’alumnat del tercer curs de l’Educació Secundària Obligatòria.

KABUA: Concurs de vídeos "Joves per canviar el món"

Un projecte de la UAB amb un concurs de vídeos de joves solidaris.

Cent anys de la I Guerra Mundial

Interactiu multimèdia per conèixer el conflicte que va canviar el món

Filmoteca per a les escoles

El programa Filmoteca per a les escoles permet a infants i joves de 0 a 18 anys i als seus mestres assistir a sessions matinals de cinema complementades amb diverses activitats pedagògiques a l’entorn de les projeccions.

Programes educatius MACBA

Programes educatius del MACBA: inscripcions obertas al professorat

Estudiar a Catalunya

El portal Estudiar a Catalunya é un recurs de suport a les sessions de tutoria i orientació des d’una concepció de l’orientació entesa com a procés educatiu, on l’alumne és el protagonista principal que ha d’adquirir les competències i les habilitats necessàries que li permetin continuar orientant-se en el futur.

P11: Cultura en acció

P11 és una associació cultural educativa que té l’objectiu principal de donar eines de crítica, identitat i transformació social a través de llenguatges expressius: audiovisuals i escènic.

Actualment pots trobar continguts del cicle Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans que es realitza a la Filmoteca de Catalunya aquest curs 2013-14. Recursos actuals i en formats diversos per seguir treballant les diferents temàtiques que es plantejen al cicle des de l’aula. Aquest projecte consisteix en el treball de les diverses temàtiques vinculades als Drets Humans a través del llenguatge audiovisual.

Webquest Audició i llenguatge

La Judit Muñoz de l'escola Mas Casanovas ha fet una webquest d'audició i llenguatge per a treballar a educació infantil, que posa a disposició dels centres que vulguin organitzar algunes sessions per realitzar els exercicis per permeten enfortir els músculs de la parla i els ajuda a parlar millor.

Museus Industrials de Catalunya a l’aula

La xarxa de museus del Sistema Territorial mNACTEC en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament ha dissenyat un programa de formació adreçat al professorat de Catalunya per tal de donar a conèixer quins són els recursos pedagògics que els ofereixen els museus i de quina manera utilitzar-los millor.

Educació per la mobilitat segura

El Servei Català de Trànsit té com a objectiu potenciar l’educació per a la mobilitat segura, de manera que els agents educadors de tots els àmbits (centre escolar, família, lleure, escola de conductors...) aportin i obtinguin propostes útils. Hi trobareu materials i recursos per treballar a l'escola.

També podeu accedir a BICICLA'T, el joc de la bona conducció

Solo Documentales

Recull de documentals de diferents productores (National Geogràfic, canal Historia, BBC, ...) agrupats per temàtiques i matèries.

Banc de recursos d'activitats d'educació per la Pau

Activitats d'educació per la pau dissenyades des de l'Escola de cultura de pau,classificades en els eixos temàtics: educació per la pau, educació en el conflicte i per la convivència, educació intercultural i educació per comprendre el món.