Experiències i recursos educatius

8 de març, dia internacional de les dones treballadores

 Web de recursos

enLLULLA't

Enllulla’t és una iniciativa que s’engloba dins els actes organitzats i els materials editats per a commemorar, l’any 2016, el setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador mallorquí Ramon Llull. És un programa educatiu adreçat a l’alumnat del tercer curs de l’Educació Secundària Obligatòria.

KABUA: Concurs de vídeos "Joves per canviar el món"

Un projecte de la UAB amb un concurs de vídeos de joves solidaris.

Cent anys de la I Guerra Mundial

Interactiu multimèdia per conèixer el conflicte que va canviar el món

Filmoteca per a les escoles

El programa Filmoteca per a les escoles permet a infants i joves de 0 a 18 anys i als seus mestres assistir a sessions matinals de cinema complementades amb diverses activitats pedagògiques a l’entorn de les projeccions.

Programes educatius MACBA

Programes educatius del MACBA: inscripcions obertas al professorat

P11: Cultura en acció

P11 és una associació cultural educativa que té l’objectiu principal de donar eines de crítica, identitat i transformació social a través de llenguatges expressius: audiovisuals i escènic.

Actualment pots trobar continguts del cicle Cinema, Memòria, Pau i Drets Humans que es realitza a la Filmoteca de Catalunya aquest curs 2013-14. Recursos actuals i en formats diversos per seguir treballant les diferents temàtiques que es plantejen al cicle des de l’aula. Aquest projecte consisteix en el treball de les diverses temàtiques vinculades als Drets Humans a través del llenguatge audiovisual.

Museus Industrials de Catalunya a l’aula

La xarxa de museus del Sistema Territorial mNACTEC en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament ha dissenyat un programa de formació adreçat al professorat de Catalunya per tal de donar a conèixer quins són els recursos pedagògics que els ofereixen els museus i de quina manera utilitzar-los millor.

Solo Documentales

Recull de documentals de diferents productores (National Geogràfic, canal Historia, BBC, ...) agrupats per temàtiques i matèries.

Banc de recursos d'activitats d'educació per la Pau

Activitats d'educació per la pau dissenyades des de l'Escola de cultura de pau,classificades en els eixos temàtics: educació per la pau, educació en el conflicte i per la convivència, educació intercultural i educació per comprendre el món.

Estudiar a Catalunya

El portal Estudiar a Catalunya é un recurs de suport a les sessions de tutoria i orientació des d’una concepció de l’orientació entesa com a procés educatiu, on l’alumne és el protagonista principal que ha d’adquirir les competències i les habilitats necessàries que li permetin continuar orientant-se en el futur.

Vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana

HistoTube és un nou portal web que recull els millors vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana. Des d’HistoTube es pot fer una passejada per Barcelona a l’època romana, es coneix la tasca dels passadors que durant la II Guerra Mundial es dedicaven a facilitar la fugida dels perseguits pel règim nazi, es pot veure la transformació del barri barceloní de les Corts al llarg del temps, es fa una introducció a la història d’Albània  o com era la ciutat comtal l’any 1714.

Webquest Audició i llenguatge

La Judit Muñoz de l'escola Mas Casanovas ha fet una webquest d'audició i llenguatge per a treballar a educació infantil, que posa a disposició dels centres que vulguin organitzar algunes sessions per realitzar els exercicis per permeten enfortir els músculs de la parla i els ajuda a parlar millor.

Les 100 millors pel·lícules sobre educació

Una relació de les 100 millors pel·lícules sobre educació i temàtica educativa

Educació per la mobilitat segura

El Servei Català de Trànsit té com a objectiu potenciar l’educació per a la mobilitat segura, de manera que els agents educadors de tots els àmbits (centre escolar, família, lleure, escola de conductors...) aportin i obtinguin propostes útils. Hi trobareu materials i recursos per treballar a l'escola.

També podeu accedir a BICICLA'T, el joc de la bona conducció

Projecte Dades Obertes

Projecte Dades Obertes

Com han fet altres governs arreu el món, Dades obertes.gencat.cat recull ara totes les iniciatives de la institució en un únic catàleg descarregable i afegeix, per primer cop, dades molt rellevants des del punt de vista ciutadà com són els 26.000 equipaments públics de Catalunya, més de 1.000 tràmits i altres dades de serveis que poden ser reutilitzades per particulars, organitzacions i empreses segons les condicions d’ús que s’apliquen en cada cas. Moltes d’aquestes dades s’han alliberat en formats que en faciliten un tractament automàtic i afavoreixen la creació d’aplicacions que les utilitzin com a font.