Experiències i recursos educatius

Activitats d'educació per la pau dissenyades des de l'Escola de cultura de pau,classificades en els eixos temàtics: educació per la pau, educació en el conflicte i per la convivència, educació intercultural i educació per comprendre el món.

HistoTube és un nou portal web que recull els millors vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana. Des d’HistoTube es pot fer una passejada per Barcelona a l’època romana, es coneix la tasca dels passadors que durant la II Guerra Mundial es dedicaven a facilitar la fugida dels perseguits pel règim nazi, es pot veure la transformació del barri barceloní de les Corts al llarg del temps, es fa una introducció a la història d’Albània  o com era la ciutat comtal l’any 1714.

Una relació de les 100 millors pel·lícules sobre educació i temàtica educativa

Projecte Dades Obertes

Com han fet altres governs arreu el món, Dades obertes.gencat.cat recull ara totes les iniciatives de la institució en un únic catàleg descarregable i afegeix, per primer cop, dades molt rellevants des del punt de vista ciutadà com són els 26.000 equipaments públics de Catalunya, més de 1.000 tràmits i altres dades de serveis que poden ser reutilitzades per particulars, organitzacions i empreses segons les condicions d’ús que s’apliquen en cada cas. Moltes d’aquestes dades s’han alliberat en formats que en faciliten un tractament automàtic i afavoreixen la creació d’aplicacions que les utilitzin com a font.

Nova web que permet el món online de National Geographic en castellà i descobrir més informació sobre tots els continguts relatius tant a la Societat, com a tot el que té a veure amb National Geographic, des de les seves imatges fins la informació sobre docuemntals i investigacions, passant per notícies relacionades amb el seu programa de misions.