Experiències i recursos educatius

Vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana

HistoTube és un nou portal web que recull els millors vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana. Des d’HistoTube es pot fer una passejada per Barcelona a l’època romana, es coneix la tasca dels passadors que durant la II Guerra Mundial es dedicaven a facilitar la fugida dels perseguits pel règim nazi, es pot veure la transformació del barri barceloní de les Corts al llarg del temps, es fa una introducció a la història d’Albània  o com era la ciutat comtal l’any 1714.

Les 100 millors pel·lícules sobre educació

Una relació de les 100 millors pel·lícules sobre educació i temàtica educativa

Projecte Dades Obertes

Projecte Dades Obertes

Com han fet altres governs arreu el món, Dades obertes.gencat.cat recull ara totes les iniciatives de la institució en un únic catàleg descarregable i afegeix, per primer cop, dades molt rellevants des del punt de vista ciutadà com són els 26.000 equipaments públics de Catalunya, més de 1.000 tràmits i altres dades de serveis que poden ser reutilitzades per particulars, organitzacions i empreses segons les condicions d’ús que s’apliquen en cada cas. Moltes d’aquestes dades s’han alliberat en formats que en faciliten un tractament automàtic i afavoreixen la creació d’aplicacions que les utilitzin com a font.

National Geographic en castellà

Nova web que permet el món online de National Geographic en castellà i descobrir més informació sobre tots els continguts relatius tant a la Societat, com a tot el que té a veure amb National Geographic, des de les seves imatges fins la informació sobre docuemntals i investigacions, passant per notícies relacionades amb el seu programa de misions.